BIO PESTKI MORELI - ekologiczne (AMIGDALINA) 160g Powiększ do pełnego rozmiaru

BIO PESTKI MORELI - ekologiczne (AMIGDALINA) 160g

Pestki moreli tej odmiany pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. BIO - certyfikowany produkt ekologiczny.

Więcej szczegółów

Pestki moreli tej odmiany pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.
Swój cierpki smak zawdzięczają zawartej w nich amigdalinie.

BIO - certyfikowany produkt ekologiczny.


W starożytnym Egipcie używano wody migdałowej do przemywania różnego typu ran skóry. Współcześnie rolę amigdaliny dla naszego organizmu podkreślił wybitny biochemik dr Ernst T. Krebs. 

Pestki moreli zwierają m.in.: 
- Amigdalina (zwana również amygdalina, letril, laetrile)
- witaminy z grupy B
- związki mineralne
- kwas pangamowy
- magnez.

Składniki: 100 % jądra pestek moreli BIO (Prunus armeniaca L.)

Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem Komisji (UE) 2017/1237 z dnia 7 lipca 2017 r. najwyższy dopuszczalny poziom cyjanowodoru w nieprzetworzonych całych, mielonych, rozdrobnionych, łupanych, siekanych pestkach moreli wynosi 20 µg/kg masy ciała/dzień.

BIO - certyfikowany produkt ekologiczny.
Kraj pochodzenia:
 Chiny

Waga:
 160g

Produkty powiązane